vloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie
vloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie
vloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie
Een kleine investering…
met grote energiebesparingen
als gevolg!

6 voordelen van vloerverwarming die je nog niet wist

Vloerverwarming, ook wel stralingsverwarming genoemd, is een luxe en populair product in nieuwbouwwoningen of onderdeel van verbouwingen in woningen die netheid, comfort en praktisch design willen uitstralen. Ondanks dat het onmogelijk is om te ontkennen dat vloerverwarming de prettigste en fijnste manier is om je voeten te verwarmen, is het belangrijk om je af te vragen of het de kosten en het geregel dat erbij komt kijken waard zijn. Blijf je gewoon bij je traditionele radiatoren die je huis verwarmen of waag je de stap om te innoveren en te investeren in vloerverwarming? 

 

1. Energiezuinige verwarming 

Er zijn twee verschillende soorten vloerverwarming: elektrische en op water gebaseerde systemen. Beide systemen zorgen voor verwarming in een kamer vanaf de vloer voor een consistente, efficiënte warmte. Warmwatersystemen voeren heet water door buizen om warmte te creëren, terwijl elektrische vloerverwarming de bedrading onder de vloer verwarmt om warmte te genereren. Traditionele radiatoren moeten worden verwarmd tot een hoge temperatuur (tussen 65-75 graden Celsius) om een ruimte effectief te verwarmen, terwijl vloerverwarming slechts op een temperatuur van 29 graden Celsius of minder hoeft te draaien, afhankelijk van de vloerafwerking, om de kamer op te warmen. Daardoor verbruiken ze minder energie wat zorgt voor lagere energierekeningen.

 

Bovendien verwarmen radiatoren eerst de lucht die het dichtst bij hen in de buurt komt, waardoor kamers die worden verwarmd door radiatoren gekenmerkt worden door koude plaatsen in de ruimte. Dat betekent dat de lucht midden in de kamer koud aanvoelt en erg warm is naast de radiatoren. Dit resulteert meestal in het openen van een raam boven de radiator om wat frisse lucht naar binnen te laten. En daar begint het: alle energie waarvoor betaald wordt om het huis op te warmen, laten we ontsnappen via het raam.

Vloerverwarming zorgt voor warmte van de vloer naar boven door de kamer zonder dat er plekken in de ruimte onverwarmd zijn of dat het benauwd is. Om samen te vatten, in tegenstelling tot traditionele radiatoren, die een kamer soms koud en soms heet kunnen maken, wordt vloerverwarming niet oververhit. In plaats daarvan wordt de gewenste temperatuur bereikt door een thermostaat op de muur te gebruiken.

Vloerverwarming levert een gemiddelde besparing op van 15% op de verwarmingskosten. Dit is te danken aan de efficiënte manier waarop het een huis verwarmt.

2. Moeiteloos om te gebruiken

Wanneer de vloerverwarming geïnstalleerd is, is er vrijwel geen onderhoud nodig. Op de vloerverwarming zit levenslange garantie waarmee een fijne gemoedsrust is verzekerd. De ‘Warmup’-verwarmingsregelaars zorgen ervoor dat de ruimte op de meest efficiënte manier wordt verwarmd. Dit gebeurt zowel automatisch via een Smart WiFi Thermostaat, of, indien gewenst, met een programmeerbare thermostaat. Deze kan zo worden geprogrammeerd dat de ruimte verwarmd wordt op een ingestelde tijd en dat de verwarming ‘s nachts wordt uitgeschakeld.

3. Meer leefruimte en ruimte voor meubels

Dankzij vloerverwarming kan je genieten van een volledig verwarmde ruimte, zonder radiatoren aan de muren. Zelfs de meest moderne radiatoren nemen ruimte in beslag. Stel je eens een ruimte voor zonder radiatoren aan de muren. Wat zou je met al die extra ruimte doen? Je kan deze extra ruimte inrichten zoals je wilt. Zo kan je bijvoorbeeld de extra ruimte decoreren om een statement te maken of om een minimalistische look te creëren. Met vloerverwarming hoef je geen rekening meer te houden met het inrichten van de ruimte om radiatoren heen.

 

4. Werkt met alle typen vloeren

Vloerverwarming geeft je de ruimte en de mogelijkheid om je woning in te richten op de manier waarop je dat wilt. Dankzij vloerverwarming kan je het maximale uit je ruimte halen. Daarnaast bent je volledig vrij in de keuze van het type vloer dat je wenst. Vloerverwarming gaat namelijk uitstekend samen met laminaat, hout, tegels, stenen, tapijt en meer.

 

5. Veilig en comfortabel

Het is niet langer nodig om je zorgen te maken over scherpe randen of warme oppervlakken van radiatoren wanneer je bijvoorbeeld met je kinderen thuis bent. Met vloerverwarming is de omgeving veilig aangezien de verwarming onder de vloer plaatsvindt en niet meer boven de vloer. Je kinderen kunnen zich vrij bewegen in huis zonder dat je zich zorgen maakt.

Vloerverwarming is ook veel beter voor de luchtkwaliteit in een kamer, aangezien het de lucht fris en zuurstofrijk houdt. Aan de andere kant verhogen hoge temperaturen die veroorzaakt worden door radiatoren het ongemak omdat de luchtkwaliteit vermindert en verlagen radiatoren het zuurstofniveau. De thermische circulatie van lucht, die plaatsvindt met radiatoren, stijgt naar het plafond en komt vervolgens in cirkels met stof terug op de vloer. Dit gebeurt niet wanneer je vloerverwarming heeft. Je huis wordt namelijk minder snel stoffig.

 

6. Makkelijk om te installeren

Het is gemakkelijk om vloerverwarming te installeren, vooral als het onderdeel uitmaakt van een verbouw- of renovatieproject. De StickyMat-oplossing van Warmup kan bijvoorbeeld als een doe-het-zelf-project worden geïnstalleerd, omdat het eenvoudig is om het neer te leggen, waarbij de elektrische draad al vooraf geplaatst is en gemakkelijk aan het gaas is bevestigd. Klaar om op zijn plaats te worden uitgerold. Daarnaast is het makkelijker om ruimtes schoon en stofvrij te houden omdat je geen radiatoren meer hebt waar je moeilijk bijkomt tijdens het schoonmaken.

 

Kortom, is vloerverwarming het waard?  

Zoals eerder gezegd is vloerverwarming een gemakkelijke en energiebesparende manier om je huis te verwarmen (en je voeten!). Ondanks dat de installatiekosten van vloerverwarming hoger zijn dan het installeren van radiatoren, zijn er verschillende opties mogelijk die aansluiten bij je budget en zal je er rendement uithalen omdat je bespaart op je energierekeningen op de lange termijn. Wanneer je van plan bent om je badkamer te verbouwen, is het raadzaam om vloerverwarming in overweging te nemen.

Als de vloer wordt opgeheven en/of verbouwd, bespaart je veel op de arbeidskosten. Op de korte termijn geniet je van direct comfort, netheid, extra ruimte en veiligheid en op de lange termijn haalt je de investering eruit omdat je minder betaalt voor je energierekeningen. Je haalt simpelweg rendement uit je investering.

Ontdek meervloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie
Facebook vloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie LinkedInvloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie YouTubevloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie
Contacteer onsvloerisolatie plat dak isoleren isoleren akoestische vloerisolatie

APPLIS bv
Bellensbos 7
2260 Oevel-Westerlo
BE 0828.614.580

T   +32 (0) 14 28 64 05
E   info@applis.be